3 tipy, jak správně grilovat

K letním prázdninám a teplému počasí neodmyslitelně patří grilování. Kdo by si nepřál strávit příjemný večer v kruhu svých blízkých a vychutnávat si šťavnaté maso připravené na grilu? Chcete-li svým přátelům připravit nezapomenutelné grilování, přečtěte si naše tipy, které nezklamou. A neporadíme vám pouze to, že vám nesmí chybět marináda na grilování, ale máme v rukávu více rad.
1. Výběr správné marinády
Současný trh je rozmanitý a nabízí vám pestrou škálu marinád. Nemusíte se tak trápit připravováním marinád doma. Stačí koupit správnou příchuť a maso do ní naložit. Marináda na grilování dodá masu tu správnou chuť. Doporučujeme však maso naložit alespoň 24 hodin předem, minimálně však tři hodiny před samotným grilováním.
2. Ryby a steaky – nejčastější volba
Nejčastěji na grilu uvidíte steaky a ryby. Zvolte maso zachlazené, protože zmražené maso vám musí nejprve rozmrznout, přičemž na rozmrznutí potřebujete alespoň 12 hodin. Pokud budete grilovat steaky, hovězí steak by měl být vysoký dva až tři centimetry, u ostatních druhů masa se doporučuje jeden a půl až dva centimetry. Maso vytáhněte z lednice alespoň tři hodiny před grilováním. Kdežto ryby byste měli nechávat v lednici až do posledního okamžiku.
3. Rozpalte gril
Buďte trpěliví! Nejprve gril rozpalte, až potom na něj vkládejte maso. Teplota by se ve středu grilu měla pohybovat kolem 250 °C až 300 °C. Uhlí se rozpaluje cca 40 minut a mělo by být zbarvené do bíla.